SON DAKİKA


Burak Atasefa Çeşme Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı
Tarih: 25-11-2023 22:05:23 Güncelleme: 25-11-2023 22:22:23 + -



facebook-paylas
Tarih: 25-11-2023 22:05

Burak Atasefa Çeşme Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı

"Çeşme’ye Bir Terzi Fikri Lazım” diyen Çeşme’nin sevilen eğitimcisi ve eski sendikacı Burak Atasefa Çeşme Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı.

Çeşme’de uzun yıllar öğretmenlik ve sendikacılık yapan Burak Atasefa, CHP’den Çeşme Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Aslen Muğla doğumlu olup, Çeşme’de uzun süre ilkokul öğretmenliği yapan ve öğretmenlik yaptığı süre içerisinde de 15 yıl boyunca sendikacılık yapan Burak Atasefa, memuriyetten emekli olur olmaz Çeşme halkına hizmet için  ben de varım dedi.

‘Çeşme’ye Bir Terzi Fikri Lazım’  diyen eski Eğitim İş Çeşme Temsilcilik Başkanı Atasefa, “ Ben hizmet insanıyım uzun yıllar devlete hizmet ettim, pek çok öğrenci yetiştirdim şimdi Çeşme’ye, Çeşme halkına hizmet etmek için adayım.” dedi.

“Çeşme’yi Burak Atasefa değil, Çeşme halkı yönetecek. Ben şu anda burada yaşayan bir vatandaş olarak vergimin nereye gittiğini, belediyenin nerelere harcama yaptığını merak ediyorum, ama ben aday olursam Çeşme halkı bunları merak etmeyecek, çünkü onlara Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu gibi faturayı göstereceğim hatta o branda yaptırıp belediyeye astı, ben brandaya para gitmesin diye belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden duyuracağım. Çünkü biliyorum ki bu belediyenin, Çeşme halkının, senin, benim param. 

Halk artık siyasette ve bu makamlarda dürüst, çalışan ve yemeyen insan arıyor. Aday olduğumda alacağım maaşımın dışında hiçbir kuruşu yemem, kimseye de yedirmem. Başkan olursam benim, meclis üyelerimin mal varlıklarını her yıl kamuoyuyla paylaşacağım. Meclis üyelerim el kaldır, indir yapmayacak mesela. Çeşme halkına hizmet için Çeşme’nin her mahallesinden bir meclis üyem sorumlu olacak. 

Eğitimci olduğum için, Türkiye’de de, Çeşme’de de eğitimi önemsiyorum. Şu an  Çeşme merkezde bulunan iki tane ilkokul yıkıldı ve hala yapılmadı, bütün okullar bir okulda toplandı, çocuklar vali / kaymakam işe gitmeden, sabah ezanı ile yollara düşüyorlar, öğlen giren çocuklar da akşam karanlığında çıkıyorlar buna eğitim diyemeyiz. 

Cennet Çeşme dediğimiz yerde hala vidanjörle foseptik boşaltıyoruz, benim bildiğim cennet böyle bir yer değil.
Çeşme’yi sadece ülke çapında değil dünya çapında bir cazibe merkezi haline getireceğim. Bu projelerimi sizinle daha sonra paylaşacağım.

Bütün bunları  Çeşme’nin tarihi, kültürel dokusu ve  yapısını bozmadan, koruyarak yapacağım. Sendikacalık yaptığım dönemde bütün çevre eylemlerinde bulundum. Ben aday olursam eğer çevrecilerin eylem yapmasına gerek kalmayacak. 

Çeşme halkı beni,  koca koca bilboardlarda, afişlerde göremeyecek, görecekleri yer onlara hizmet edeceğim belediyedeki odam olacak. Rant için deği halk için belediyecilik yapacağım. Kısacası ben artık siyasette ve belediyecilik hizmetleri konusunda ezber bozmak istiyorum, ezber bozacağım.”
sözlerine yer verdi.

Burak Atasefa Kimdir?
Burak Atasefa, 1979 Muğla doğumlu olup, ilk ve ortaokulu Denizli'de okudu.
Kurumlar Sınavını kazanarak liseyi Ankara Adalet Meslek Lisesinde okudu. Dokuz Eylül sınıf öğretmenliği mezunu olan Burak Atasefa, 9 yıl adliyede zabıt katibi olarak çalıştıktan sonra 18 yıl öğretmenlik yaptı ve çok kısa süre önce emekli oldu. Öğretmenlik yaptığı süre içerisinde 15 yıl boyunca sendika yöneticisi olan Burak Atasefa son 2 yıldır Eğitim-İş Çeşme Temsilcilik Başkanı olarak görev yaptı.






Hasan Akay / 26-11-2023 10:31:00

Ne güzel böyle bir adayın çıkması. Çeşme gerçekten de daha iyisini hakediyor. Burak Bey’e başarılar…



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI