Bugun...
SON DAKİKA

Zor Zanaat Gazetecilik…

 Tarih: 09-01-2023 20:34:00  -   Güncelleme: 09-01-2023 20:36:00
SELMA ARTAR

Türkiye’de 1961’den bugüne kutlanan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” bugün 

 

Görevi halka doğruları anlatmak, görülmeyeni göstermek olan gazeteciler ve gazetecilik mesleği Türkiye’de her geçen gün daha da büyük zorluklarla karşılaşıyor.

 

Gazetecilerin üzerindeki baskı şiddetle artarak devam ediyor, Gazetecilere saldıranlar sanki hiç bir şey olmamış gibi ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Gazetecilerin can güvenlikleri risk altında…

 

Her yıl binlerce gazetecilik mezunun da aralarına katıldığı işsiz gazeteciler, yoksulluk sınırının altında verilen ücretlerle var olabilmeye ve insan onuruna yakışır şekilde yaşamaya çalışıyor.

 

Türkiye'de ağır bir kutuplaşma yaşanmakta ve gazeteciler de bu kutuplaşmanın bir parçası haline gelmekte, bu da gazetecilik mesleğini etkisiz ve işlevsiz hale getirmekte…

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bayram olarak kutlayabilmek için Gazetecilerin, görevlerini yaparken temel hak ve özgürlükleri kullanabileceği, sorduğu sorular, yaptığı haberler yüzünden tehdit ve baskıya uğramayacağı, cezaevine gönderilmeyeceği, ücretlerin yoksulluk sınırının üzerine çıkacağı, basın kuruluşlarının kapanmayacağı bir Türkiye gerekiyor.

 

Hükümet yanlısı kamu bankaları ve hükümetin kontrolü altındaki özel şirketler yandaş medyaya kaynak aktarırken, devletin basın ilan kurumu, RTÜK gibi kurumları, kendilerinden olmayan gazetelere ve televizyonlara ceza yağdırırken bu ortamda gazetecilik yapmak ve gazeteci istihdam etmek epeyce zorlaşıyor.

 

Bütün bu zor şartlara rağmen, halkın doğru ve gerçek haber alması adına gazetecilik mesleğini onuruyla sürdürmeye çalışan meslektaşlarımız adına mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI