SON DAKİKA


Av. Erdal Baytemir MHP’den Çeşme Belediye Başkanlığı İçin Yola Çıktı
Tarih: 29-11-2023 14:38:15 Güncelleme: 29-11-2023 14:41:15 + -



facebook-paylas
Tarih: 29-11-2023 14:38

Av. Erdal Baytemir MHP’den Çeşme Belediye Başkanlığı İçin Yola Çıktı

Çeşme’nin Eski Hakimlerinden Av. Erdal Baytemir MHP’den Çeşme Belediye Başkanlığı İçin Yola Çıktı

 

Eski Çeşme Hâkimi, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15.Ceza Daire Başkanı olan ve Çeşme’de serbest Avukatlık yapan Av. Erdal Baytemir, MHP’den Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

 

 

Av. Erdal Baydemir, önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Çeşme Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulunacak.

 

33 yıl Hakim   ve Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Erdal Baytemir’in ,Bartın, Diyarbakır/ Ergani , Ordu/ Korgan ,Yargıtay 5.Ceza Dairesi ve Birinci Başkanlık Tetkik Hâkimliği; Çeşme Hâkimliği; Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı ve son olarak da 02.05.2016 tarihinden itibaren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15.Ceza Daire Başkanı olarak görev yaptı, özellikle çocuk ve kadınlara yönelik Ege bölgesindeki taciz ve istismar davalarında örnek kararlar verdi, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile İmar ve Çevre Kirliliği davalarında da tüm Ege bölgesi açısından emsal kararlara imza attı.

17.01.2020 tarihinde emekliye ayrılıp, 10.03.2020 tarihinden itibaren de İzmir Barosuna kaydolarak Çeşme de serbest Avukatlığa başladı.

Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Yüksek Lisans yapmış olup, bu alanda Bilim Uzmanlığına da sahip olduğu;

2014 ve 2015 yıllarında Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak görevini sürdürürken aynı zamanda Adalet Akademisinde Öğretim Görevlisi olarak birçok Hakim ve Cumhuriyet Savcı Adayının yetişmesine doğrudan katkıda bulundu.

Cinsel Dokunulmazlığa, Kişi Hürriyetine ve Genel Ahlaka Karşı Suçlar ile Kamu İdaresinin Güvenilirliğine Karşı Suçlar (Zimmet, Rüşvet, İrtikap ve Görevi Kötüye Kullanma Suçları ) İle Banka Zimmeti konusunda yayınlanmış 7 basılı kitabı, ayrıca 8 tane e-kitabı bulunmaktadır.

 

1965 doğumlu olan Av. Erdal Baytemir, Dr. Gülsen Baytemir ile evli olup, kendisinin yolundan giden Hukukçu bir kız babasıdır.

 

 

 

 

 

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI