SON DAKİKA


Cennet Çeşme’den Beton Çeşme’ye!
Tarih: 26-01-2024 17:37:30 Güncelleme: 26-01-2024 17:44:30 + -



facebook-paylas
Tarih: 26-01-2024 17:37

Cennet Çeşme’den Beton Çeşme’ye!

Mülkiyeti Çeşme belediyesine ait olan 5700 ada 1 parselde bulunan 2 bin 283 metrekare büyüklüğündeki denize kıyısı olan arsa 120 milyon TL muhammen bedel biçilerek satılmıştı.

 

Ilıca Mahallesi Yıldızburnu Mevkiinde, halkın denize girebildiği ender plajlardan birisi olan, İngiliz Koyu olarak da anılan bu deniz kıyısı koy şu anda betonla dolduruluyor.

 

Arsayı alan firma ise 50 metre mesafeyi yok sayarak, neredeyse denizin içine inşaat yapıyor. Üstelik zeminin iki kat altında beton döküyor. Dökülen betondan buraya 6-7 kat bir bina (rezidans) yapılacağı anlaşılıyor. Arsa sahipleri halkın malı olan park alanını ve deniz kıyısını işgal etmiş ve halkın denize ulaşımını engellemiş durumda. 

Kıyı kenar kanununa göre inşaatlar kıyı kenar çizgisinden en az 50 metre mesafe olması gerekirken, bu inşaat firmaları, resmi makamların ve belediyenin gözü önünde resmen denizin içine inşaat yapıyorlar. Bu bölgeden denize akan dere yatağı da işgal edilmiş durumda. 

 

Bölge sakinleri daha önce de mülkü Çeşme belediyesi ait olan bu arazinin satılmaması halka açık bir plaj olarak kalması, belediyenin buraya bir belediye plajı yapması için ısrarcı olmuştu. 

 

Şimdi ise bu inşaat alanında kanuni gereklilik olan bilgi panosu yok. 

Kim yapıyor, ne yapıyor, kaç metrekare, ruhsat numarası hepsi gizemli. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI