SON DAKİKA


Çeşmeli Turizmcilerden Huzur Ziyaretleri
Tarih: 26-08-2023 09:01:11 Güncelleme: 26-08-2023 09:01:11 + -



facebook-paylas
Tarih: 26-08-2023 09:01

Çeşmeli Turizmcilerden Huzur Ziyaretleri

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ve Yönetim Kurulu, Kaymakam Maraşlı, Belediye Başkanı Oran ve İlçe Emniyet Müdürü Özel’i ziyaret ederek son zamanlarda yaşanan silahlı saldırı olaylarından duydukları rahatsızlığı anlattı. Görüşmelerden, yaşananların münferit olaylar olduğu, Çeşme’nin huzurunun bozulmasına asla izin verilmeyeceğine vurgu yapıldı, “Panik yapmayalım” denildi.

 

Çeşme’de son zamanlarda meydana gelen silahlı saldırı olaylarından rahatsızlık duyan turizmciler, Kaymakam Mehmet Maraşlı, Belediye Başkanı Ekrem Oran, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özel’i ziyaret etti. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Çeşme’nin silahlı saldırılarla anılmasının turizm cenneti ilçenin imajını lekelediğine vurgu yaparak, bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Çeşme’deki “Huzur zirvesi”nde ilçenin huzurunun bozulmasına izin verilmeyeceği, paniğe de gerek olmadığı vurgusu yapıldı.


ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, son zamanlarda meydana gelen ve bir kişinin ölümü çok sayıda insanın yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırı olaylarının Çeşme’ye hiç yakışmadığını söyledi. Başkan Demir, huzur zirvesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Çeşme’nin bu tür çirkin olaylarla anılmasından son derece rahatsız olduk. Kaymakamımız, emniyet müdürümüz ve belediye başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, her iki olayın özünde, mekana alırsınız, almayız, içeriye gireriz, giremezsiniz, gibi tartışmalardan kaynaklandığı görüşü ortaya kondu. Çeşme’nin bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz. Aynı şekilde kaymakamımız, emniyet müdürümüz ve belediye başkanımız da Çeşme’nin güzellikleriyle anılmasını, bu tür olaylardan üzüntü duyduklarını ifade ettiler. Olayların tamamen mafya gibi kişilerle bağlantısının olmadığı görüşü de öne çıktı. Soğukkanlı olunması, paniğe kapılınmaması istendi. İlgililerimizden bu konuda detaylı ve samimimi bilgi paylaşımları ve tabii ki bu münferit olayların bundan sonra tekrar etmemesi yönünde daha kuvvetli tedbirlerin alınacağıyla ilgilide somut onaylar duyduk. Yıllarca tatildeki huzurun adresi Çeşme’de farklı bir şeyi düşünmemiz zaten mümkün değil. Çeşme; Türkiye, hatta dünya turizmi için çok önemli bir yer. Hepimiz biliyoruz ki, Çeşme çok hızlı büyüdü. Yaşanan olayların da bu büyümenin gereklerinden olduğunu düşünüyoruz. Netice olarak, cennet Çeşme’nin huzurunu bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bu gibi kötü imaj uyandıracak olayları yapmaya kalkışanlara artık göz açtırılmayacağını, tüm yetkililerimizin bu olayların üzerine daha kuvvetli olarak gideceklerini gördük. Bu tür olayların sıkı takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Çeşme, her zaman olduğu gibi yine huzurun kenti olarak anılmaya devam edecek.”

 

Belediye Başkanı Oran ile son olayları da detaylı konuştukları vurgulanan açıklamada, "Çeşme Belediyemizin özellikle mekanlara ruhsat verme konusundaki hassasiyetinin  ne kadar yüksek olduğunu, ne kadar  ince elenip sık dokunduğunu  öğrendik. Tabii ki ruhsat alma prosedürlerinin içinde bir GBT soruşturmasının yapılmadığını da bilmemiz gerekir. (Belki İçişleri Bakanlığı, belirli bir kapasitenin üstündeki gece kulüpleri için Belediye ruhsatına ek olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgesi alınmasını ve bu belgeyi edinirken de GBT soruşturması yapılır. gibi kriterlerin mevzuatlara eklenmesi gerekir diye düşünüyorum) Netice olarak, Bu Cennet Çeşme’mizin huzurunu, mekanlara, 'girersin, giremezsin' tartışmalarıyla çıkan kavgalar, gürültüler bozamaz. Bu gibi olayları yapmaya kalkanlara artık göz açtırılmayacağını ve tüm yetkililerimizin bu olayların kuvvetli bir şekilde takipçisi olacağını gördük ve inandık. Çeşme için çalışan, emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ederiz" diye belirtildi. 

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI