SON DAKİKA


NEHİR’İN ÇEŞME’DEN UZAYA UZANAN YOLCULUĞU
Tarih: 25-01-2024 12:55:17 Güncelleme: 25-01-2024 12:59:17 + -



facebook-paylas
Tarih: 25-01-2024 12:55

NEHİR’İN ÇEŞME’DEN UZAYA UZANAN  YOLCULUĞU

Aynı yıl Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden ve Amerika’da Providence Country High School dan çift diplomayla mezun olan Nehir Başara, dünyanın önde gelen üniversitesi

University of Bristol’de ‘Astrofizik’ eğitimi alıyor.

 

AMERİKA’DAN 6 ÜNİVERSİTEDEN DAVET ALDI

Nehir Başara (18) Alaçatı ‘da otel işleten Murat-İdil Başara çiftinin kızı. Geleceğin en önemli bilim insanlarından birisi olarak gösteriliyor. Çift diploma programıyla Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden ve Amerika’da Providence Country High School dan mezun olan Nehir, lise döneminde bir taraftan robotik takımlarda yer alırken, diğer taraftan quantum kodlaması, html, java, ardunıo eğitimleri aldı. Tüm bu çabaların sonucunda Amerika’da 6 üniversitenin uzay mühendisliği bölümünden ve İngiltere’de de 3  üniversiteden kabul aldı. Ama Nehir İngiltere’nin ilk 10 dünyanın ilk 50 üniversitesi içinde olan University of Bristol’de karar kıldı. Ailesi Alaçatı’da yaşayan Melis, şimdi hayallerine ulaşabilmek için İngiltere’de fizik ve astrofizik eğitimi alıyor.

UZAYA GİDEN İLK TÜRK KADIN OLMAK İSTİYOR

Msci yani master entegreli programdan kabul alan Nehir, 4 yıllık eğitimin sonucunda masterını da tamamalamış olarak mezun olacak. En büyük ideali ise uzaya giden ilk Türk kadın olmak. Uzaya ilgisinin ana okulunda okurken başladığını söyleyen Nehir, “Uzaya, yıldızlara, kara deliklere hep ilgi duydum. Uzaya olan bu ilgim nedeniyle arkadaşlarım, yetişkinler ve hatta öğretmenlerimden de değişik tepkiler aldım. Gelecekte beni cern araştırmaları mı yoksa Nasa mı bekliyor bilmiyorum ama bildiğim ben de yolunu arayan, yönünü bulmaya çalışan tüm gençlerin Kuzey Yıldızı olmayı istiyorum. Umarım hayallerinin peşinden koşan ve gerçekleştiren bir Türk kızı olarak benim hikayem tüm gençlere ilham olur” diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI