SON DAKİKA


Nihat Sarp Bilge 13 yaşında tarih kitabı yazdı
Tarih: 05-09-2023 15:51:00 Güncelleme: 05-09-2023 16:00:00 + -



facebook-paylas
Tarih: 05-09-2023 15:51

Nihat Sarp Bilge 13 yaşında tarih kitabı yazdı

Yaz aylarını Çeşme’de geçiren genç yazar Nihat Sarp Bilge, 13 yaşında kaleme aldığı tarih kitabını yayımladı.

 

Çiğli Fen lisesinde okuyan genç yazar Nihat Sarp Bilge, eğitimine Avustralya'nın en eski şehri olan Sidney’de devam edecek. Genç yazar ilerde Yazılım Mühendisliği bölümünü okumak istiyor.


Nihat Sarp Bilge’nin ilham kaynağı ailesi. Ailesinde annesinin kişisel gelişim üzerine, dedesinin ve dayısının da hukuk üzerine kitapları yer alıyor.

Onların teşvikiyle en sevdiği alan olan tarihle ilgili  kitap yazma kararı aldı ve bu kitabını yayınladı.

 

Genç yazar Nihat, tarih kitabını  kendi yaşıtlarının da anlayabileceği akıcı ve sade bir dille yazdı. 164 sayfalık kitabında “Tarım Devrimi'nden Soğuk Savaş'a kadar tarih sahnesindeki kritik anları, ve tarih sahnesinde tarihe yön veren liderleri de özetleyerek, okuyuculara tarih deneyimi sunuyor. 

 

Tarihte özellikle Mustafa Kemal Atatürk gibi liderlerin kendisini etkilediğini söyleyen genç yazar tarih dışında başka alanlarda da yazmaya devam edeceğini söyledi.

 

 Tarihe iz bırakmak, kendi yaşıtlarını da yazmaya ve okumaya  teşvik etmek için kitap yazan Nihat Sarp Bilge, yaşıtlarına tutkularının  peşinden gitmeleri gerektiğini önerdi.

 

Nihat Sarp Bilge ayrıca desteklerinden ve kitabının duyurusuna katkılarından dolayı Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı’ya ve yerel basına teşekkür etti. 

 

 

 

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI