SON DAKİKA


Seçmen listeleri askıya çıktı!
Tarih: 04-01-2024 14:57:09 Güncelleme: 04-01-2024 14:57:09 + -



facebook-paylas
Tarih: 04-01-2024 14:57

Seçmen  listeleri askıya çıktı!

31 Mart yerel seçimleri için takvim işlemeye devam ederken seçmen listeleri de 4 Ocak Perşembe günü saat 08.00 itibariyle askıya çıktı. Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar bilgilerini muhtarlıklara asılı olan listelerden kontrol edebilecek. Öte yandan yerel seçime girecek partilerin yer aldığı YSK kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Milyonlarca seçmen, belediye başkanları ve muhtarları seçmek için oy kullanmaya hazırlanırken; seçmen listeleri de bugün saat 08.00 itibariyle askıya çıktı.

 

4-17 Ocak tarihleri arasında askıda kalacak listelerde, oy verme günü itibariyle 18 yaşını dolduracak, geçerli yerleşim yeri adresine sahip vatandaşlara, ait bilgiler yer alıyor. Askıya çıkan seçmen listelerini muhtarlıklardan veya YSK’nın internet adresinden kontrol edebilir. İtirazlar, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yapılacak. Düzeltme işlemi sonrasında, vatandaşlar dilerlerse İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurabilecekleri gibi İlçe Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na belgelerini iletilebilecekler.

 

YSK seçmen kaydı "https://secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtici" internet adresinden, muhtarlıklardan ve e-Devlet üzerinden 'Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama' ekranından oy kullanacakları yerleri öğrenebilecekler. YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası bilgileri yeterli olacak.

 

Yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek. Askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilecek. Vatandaşlar, askıya çıkan seçmen listelerini muhtarlıklardan veya YSK'nın internet adresinden de kontrol edebilir. YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası bilgileri yeterli olacak.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI