SON DAKİKA


Şehit Polis Fethi Sekin Unutulmadı!
Tarih: 05-01-2024 10:38:17 Güncelleme: 05-01-2024 10:38:17 + -



facebook-paylas
Tarih: 05-01-2024 10:38

Şehit Polis Fethi Sekin Unutulmadı!

Terör örgütü PKK'nın 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesine yönelik düzenlediği saldırıda facianın önüne geçilmesi için canını siper eden şehit polis memuru Fethi Sekin, saldırının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen unutulmuyor.

İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda örgüt mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve saldırıda kurşunların isabet etmesi sonucu şehit olan adliye çalışanı Musa Can, şehadetlerinin yıl dönümünde anılıyor.

Adliye önünde motosikletli trafik polisi olarak görev yaparken teröristlerin planını gerçekleştirmesini engelleyen ve tüm Türkiye'nin kahramanı olan Fethi Sekin'i arkadaşları meslek aşkı, yardımseverliği ve neşeli tabiatıyla hatırlıyor.

Fethi Sekin ile yaklaşık 15 yıl mesai arkadaşlığı yapan emekli trafik polisi Şahin Çevik, şehit polis memurunun adının verildiği caddede, AA muhabirine, her yıl 5 Ocak'ta yüreğinin burulduğunu, üzüldüğünü ancak arkadaşıyla gurur duyduğunu anlattı.

Fethi Sekin'i "mükemmel üstü bir insan" olarak tanımladığını ifade eden Çevik, "Fethi farklı bir insandı. Çok sevecen, yardımsever, 10 numara bir insandı. İnsanlara hep yardım etmek isteyen, yardım ederken hiçbir menfaat, karşılık beklemeyen bir cengaverdi. Her yere koşan bir insandı." dedi.

Fethi Sekin ile uzun yıllar sabah 07.30'dan akşam 19.30'a kadar birlikte görev yaptıklarını, aynı noktada nöbet beklediklerini aktaran Çevik, "Adliye önündeki o kocaman caddenin üzerinde beraber görev yapardık. Çok anılarımız var. Hatıralarımızda yaşıyor. Unutmam mümkün değil. Öyle bir insanla arkadaşlık yaptığım için de gurur duyuyorum. Çünkü gerçekten unutamayacağımız bir arkadaşımızdı. İyi olduğu kadar çok şakacı da bir insandı." diye konuştu.

Freni patlayan tıra müdahale
Çevik, Sekin'in telsiz anonsundan geçen olayları dikkatle takip ettiğini, bir an önce müdahale etme gayreti içinde olduğunu belirterek, bu konuda unutamadığı bir anısının olduğunu anlattı.

İzmir Adliyesi önünde çalışırken 2014 yılında telsizden Manisa'dan gelen bir tırın frenlerinin patladığı, yokuş aşağı kontrolsüz şekilde ilerlediği ihbarı geldiğini anlatan Çevik, "Fethi hemen atladı motoruna gidiyordu. Ben, 'Senin görev yerin burası, ne işin var orada?' dedim. 'Abi gideyim, ben çabuk giderim, belki daha önce yetişirim, uyarabildiğim kadar aracı uyarayım.' demişti. Fethi motoruyla son sürat olay yerine gidip tır oraya gelmeden bir sürü aracı yoldan çekerek büyük bir kazayı önlemişti." diye konuştu.

Sekin'in duyduğu tüm olaylara müdahale etmeye çalıştığını, kendisinin de ona kızdığını vurgulayan Çevik, "'Bu İzmir'i sen mi kurtaracaksın?' derdim. İzmir'de çok çok büyük bir olayı önlemiş oldu. Orada olayın büyümesini önledi. Çok insan bunu fark etmiyordur belki ama çoğu insanın yapamayacağı yapıp, kendisini ölüme attı. Aracın arkasında siper edip karşı tarafı oyalayabilirdi. Ama ne yaptı? Resmen üzerlerine yürüdü. Alsa unutamayacağımız bir kardeşimiz. Olay sanki daha dün olmuş gibi." ifadelerini kullandı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 4 bin kişilik lokma 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can için bugün  4 bin kişilik lokma döktürecek.

 

İzmirliler, İzmir Adliyesi’nin önünde yedi yıl önceki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can’ı unutmadı. 5 Ocak 2017’de Adliye’ye yönelik terör saldırısında olası faciayı canı pahasına engelleyen şehit polis memuru Fethi Sekin ile kurşunların isabet etmesi sonucu şehit olan mübaşir Musa Can için İzmir Adliyesi’nde yarın anma töreni düzenlenecek.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi anma programı kapsamında Adliye bahçesinde ve Konak Meydanı’nda 4 bin kişilik lokma dökülecek. Ayrıca Bayraklı'daki Fatih Camii’nin avlusunda, cuma namazının ardından 750 kişilik tavuk-pilav-ayran ve çay-kahve ikramı yapılacak.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI