SON DAKİKA


Alaçatı Su Ürünleri Kooperatif Bşk. Muharrem Pancar, “Balıkçı barınağının asıl sahipleri balıkçılardır.”
Tarih: 09-09-2023 13:18:49 Güncelleme: 09-09-2023 13:18:49 + -



facebook-paylas
Tarih: 09-09-2023 13:18

Alaçatı Su Ürünleri Kooperatif Bşk. Muharrem Pancar, “Balıkçı barınağının asıl sahipleri balıkçılardır.”

S.S. Alaçatı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Pancar, Alaçatı Balıkçı Barınağı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Pancar yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

“KAMUOYUNA DUYURULUR

 Çeşme İlçesi Alaçatı mahallesinde bulunan 4539 ada 2, 3 ve 4 sayılı parsellerin önünden başlayan Alaçatı Balıkçı Barınağının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca resmi statü verilerek, Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde kiralanmak üzere işlemlere başlatılmıştır. 

 

Ancak S.S. Alaçatı Su Ürünleri Kooperatifine kiraya verilecek bu bölgenin, Port Alaçatı Marina tarafından inşa edilen ve restoran olarak kullanılan alanın 60 metre karelik bölümünün işgal altında olduğundan bahisle 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75. maddesi uyarınca 29.05.2023 günü tahliye edileceğine dair söz konusu Fahrinin Yeri olarak bilinen işletmeye Çeşme Kaymakamlığı tarafından bir tebligat yapılmıştır.

 

 İşletme sahibi söz konusu tebligat üzerine işlemin kaldırılması ve öncelikle yürütmenin durdurulması talepli İzmir 2. İdare Mahkemesine dava açmış mahkeme bu talebi reddetmiştir. İşletme vekili bu karara itiraz etmiş, itiraza bakan İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi yapılan bu itirazı da reddetmiştir. Mahkemelerin vermiş olduğu red kararları üzerine Devletin yetkili makamları Balıkçı Barınağının sınırlarını belirleyen bir tel örgü çekmiştir.

 

Söz konusu işletmenin sınırlarımız içerisinde işgalci konumunda olmasından dolayı 20 yıldır barınağın kooperatifimize devri yapılamamıştır.

1 Eylül itibariyle av sezonu açılmasına rağmen balıkçılarımızın mağduriyeti devam etmekte, evlerinin rızkını alnının teri ile denizlerden sağlayan biz emekçilerin insana yakışır bir şekilde balıkçılık yapması engellenmektedir.

 

Hal böyle iken kendisini sosyal medya fenomeni addeden bazı kişiler haklı mücadelemizi bazı sanatçıları da kullanarak devletin yetkili kuruluşları ve amirlerini de etiketleyerek sosyal medyada linç kampanyası yapmakta, algı yaratmaya çalışmaktadırlar. Şu bilinmelidir ki balıkçı barınağının asıl sahipleri balıkçılardır.

 Saygılarımla

 

Muharrem PANCAR

S.S. Alaçatı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı “






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI