SON DAKİKA


Çeşme’de ‘Tarımsal Sanat’ Sergisi Açıldı
Tarih: 19-01-2024 17:18:50 Güncelleme: 19-01-2024 23:56:50 + -



facebook-paylas
Tarih: 19-01-2024 17:18

Çeşme’de ‘Tarımsal Sanat’ Sergisi Açıldı

Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde Çeşme’de  “TARIMSAL SANAT" resim yarışması düzenlendi. 

Yarışma sonunda dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilerin arpa, buğday, nohut, fasülye, zeytin yaprağı, sakız ağacı gibi tarımsal ürünlerden oluşturdukları resimler Boyalık Otel’de sergilendi. 

 

Sergi açılışı bugün saat 14.00’da Boyalık Oteli'nde gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştirilen sergiye İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Altın, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Vekili Ayhan Temiz, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Amirleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Görsel Sanat Öğretmenleri, Öğrenciler, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Cumhur İttifakı Çeşme  Belediye Başkan Adayı Esat Tanık katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan sergi açılışında  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Vekili Ayhan Temiz kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Vekili Ayhan Temiz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Altın tarafından verildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Altın, bu yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının Çeşme’deki öğrencilerin ve gençlerin ülkemizde ve Çeşme’de üretilen tarımsal ürünlerin farkında olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. 

Market rafından aldıkları fasülyenin ya da yedikleri ekmeklerin nerede ve nasıl yetiştiklerini bilmelerinin önemli olduğunu , bunu da sanatsal faaliyetlerle öğrencilere ve gençlere sevdirebileceklerini belirtti. 

 

Hacı Murat-Hatice Özsoy Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Duru Güray (Sakızın Gözyaşı) eseriyle birinci,

 

Hacı Murat-Hatice Özsoy Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Sinem Önel (Zeytinin Rüyası) eseriyle ikinci,

 

Yaşar Eğitim Ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Dilara Burak (Yaşam Döngüm) eseriyle üçüncü oldu. 

 

Öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sergi açılışı kokteyl ve ikramlarla devam etti.

 

 

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI