SON DAKİKA


Çeşme’nin içme suyuna yeni hat!
Tarih: 19-12-2023 15:10:05 Güncelleme: 19-12-2023 15:10:05 + -



facebook-paylas
Tarih: 19-12-2023 15:10

Çeşme’nin  içme suyuna yeni hat!

İZSU'dan Yarımada'ya iletim hattı dopingi!

İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme ve Karaburun ilçelerinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Karareis Barajı ve Salman Barajı ile Bozköy Göleti’nden içmesuyu temini sağlayacak iletim hattı inşaatlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Proje kapsamında, toplam 16 kilometrelik içmesuyu hattı imalatı yapılacak.

 

Urla İçmeler ile Çeşme arasındaki 2. etap içmesuyu iletim hattı ile Karaburun Bozköy Göleti içmesuyu iletim hattı inşaatları, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Çeşme ve Karaburun ilçelerinin su ihtiyacını karşılamayı amaçlayan proje kapsamında, Karareis Barajı ve Salman Barajı ile Bozköy Göleti’nden içmesuyu temini sağlayacak iletim hattı inşaatları yapılıyor. Aralık 2023 itibariyle 14 kilometrelik imalat tamamlanırken, proje kapsamında 16 kilometrelik içmesuyu hattı imalatı yapılacak. İmalatlar tamamlandığında DSİ’nin yapacağı yeni depo ile Çeşme’nin, Bozköy İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yapımı ile  Karaburun’un su ihtiyacının karşılanmasına büyük bir katkı sağlanacak.

 

“Kesintisiz su temini”

İZSU Yarımada Yatırım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden inşaat yüksek mühendisi Sinem Kanberoğlu Telek, “Çeşme ilçesi Ildır Mahallesi’nde 800 mm çapında düktil font içmesuyu ana iletim hattı döşeme çalışmaları yapıyoruz. Çeşme ilçesinde hali hazırda mevcut su kaynaklarımızın yanı sıra Karareis Barajı ve Salman Barajı’ndan da su temini sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bölgeye yeni içmesuyu hatları kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalarla, kalite standardı yüksek yeni borularımızı devreye alarak vatandaşlarımıza kesintisiz bir şekilde su temin etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI