SON DAKİKA


TKP Çeşme Başkan Adayı Dr. Enver Yaser Küçükgül, Meclis Üyesi Adaylarıyla Kahvaltıda Buluştu
Tarih: 03-03-2024 18:48:45 Güncelleme: 03-03-2024 18:55:45 + -



facebook-paylas
Tarih: 03-03-2024 18:48

TKP Çeşme Başkan Adayı Dr. Enver Yaser Küçükgül, Meclis Üyesi Adaylarıyla Kahvaltıda Buluştu

Türkiye Komünist Partisi Çeşme Belediye Başkan Adayı Dr. Enver Yaser Küçükgül, belediye meclis üyeleri ve halkla kahvaltıda bir araya geldi. 

Türkiye Komünist Partisi Çeşme semt evinde bugün saat 11.00’da gerçekleşen kahvaltıda Çeşme'nin sorunları, çözüm önerileri konuşulurken katılımcıların sorularını da cevapladı. 

Küçükgül konuşmasında;

"Çeşme Belediyesi'nin en acil çözmesi gereken sorunu içme suyu sorunudur. Çeşme'nin ismi burada bulunan çesmelerden gelmiştir. Şu anda musluktan su içemiyoruz. Hepimiz sağlıksız şekilde arıtma ve plastik şişelerden su içiyoruz, üzerine bir de para veriyoruz. Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyoruz, bunun yanında su faturalarımızda birçok kalemde vergi alınıyor. Örneğin katı atık vergisi, bu vergiler alınıyor ancak halka bu yönde bir hizmet sağlanmıyor. İnsan susuz yaşayamaz ancak bizim en temel yaşama hakkımız para ile satılıyor.

Çeşme toprakları tarım arazisi olarak çok çeşitli bitkilere ev sahipliği yapma özelliğine sahiptir. Şu anda bu araziler yağmaya açılmış, betona boğulmuş durumda. Bu toprağın tekrardan sağlıklı ve verimli hale gelmesi bir milyon yılda tamamlanıyor. Ancak siz bu toprağı bir saatte betona boğuyorsunuz. Sonrasında da bize örtü altı dediğimiz sera bitkilerini sağlıklı gıda diye pazarlamaya çalışıyorlar. Sağlıklı gıdaya ulaşımımız her geçen gün zorlaşıyor.

 

Yine Çeşme'nin en büyük problemlerinden birisi ulaşım. Özellikle Çeşme'nin merkezi olmayan mahallelerine ulaşım çok maliyetli. Bugün ovacık mahallesinden Çeşme'ye gidiş geliş 60 TL. Özellikle dar gelirli insanlarımız için bu fiyatlar çok yüksek. Halbuki halkçı bir belediyecilik anlayışıyla, doğru kaynak kullanımı ile bu mahallelerimize düşük ücretli ring seferleri koyarak bu sorunu çok kısa zaman içerisinde çözmemiz mümkün.” sözlerine yer verdi.

Belediye Meclis Üyesi Adayı Esen Göktoğan;  “İlçedeki kreş eksikliğine değindi. 

Özellikle çalışan kadınların en büyük sorunu ücretsiz kreş. Kreşler çok pahalı, aile bütçesini sarsar durumda. Belediye her mahallede ücretsiz kreş açarak hem hem aile bütçesini desteklemek hem de kadınların iş ve sosyal hayatlarında kendilerini daha rahat ve katılımcı hissetmelerini sağlamak zorunda. Bu bir temel insani ihtiyaçtır.

 

Aynı şekilde yaşlı bakımı konusunda da aileler çok zorlanıyor. Benim yaşlı bir annem var ve bakımını ben sağlıyorum. Ancak kendisi kendi yaşıtlarıyla sosyalleşemiyor ve eve hapsoluyor. En azından günde birkaç saat kendi yasitlariyla sosyalleşeceği ve daha profesyonel bir bakıma erişeceği hizmet almak zorunda. Belediye bunu sağlamak zorunda. Bugün yerel yönetimler ve hükümet biz vatandaşların çıkarlarını düşünmek için var olmalılar. Ancak tüm bu kuruluşlar halkın çıkarlarından ziyade sermayenin daha da palazlanmaları için hizmet üretiyorlar.” dedi. 

 

TKP Çeşme Belediye Başkan Adayı Dr. Enver Yaser Küçükgül Tunceli'de halkçı belediyeciliği hayata geçirdik, tüm Türkiye'ye ve Dünya'da örnek olduk. Çeşme'de ise  Çeşme'nin ihtiyaçlarına yönelik olarak daha iyisini bilimle, akılla yapabilir Türkiye'ye örnek olabiliriz, diyerek konuşmasını tamamladı. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI