Bugun...
SON DAKİKA

Esas Zor Dönem Şimdi Başlıyor!

 Tarih: 05-04-2024 22:11:00
Dr. AHMET GÜLER

 

 

Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı. 

 

Lal Denizli makam koltuğuna oturmadan önce,  CHP rozetini beş yıllığına yakasından çıkardı ve kendisine oy veren vermeyen tüm Çeşmeliler’in başkanı olacağını samimi bir şekilde ifade etti. 

Tarihinde ilk defa Çeşme’ye bir kadın eli değecek. Çeşmeliler’in genç başkandan beklentileri oldukça yüksek. 

 

Son yerel seçimler gösterdi ki Türkiye’de dipten bir dalga geliyor.

Bu dalga sadece muhalefetten değil 23 yıldır ülkeyi yöneten ama ülkeyi uçurumun eşiğine getiren ceberrut rejimden memnun olmayanların da katılım sağladığı bir tsunami. 

 

Bu seçim sonuçlarını hiç kimse tahmin edemedi, seçmenler bilhassa son 15 günde Büyük ölçüde kararlarını değiştirdiler ve 50 yıldır 70 yıldır muhafazakârların elinde olan belediyeler bile Cumhuriyet Halk Partisine güvenoyu verdi. CHP kurultay sonrası değişim sürecini halka henüz yeterince anlatamadı. Buna rağmen Türk halkı çok büyük bir feraset göstererek altılı masayı farklı bir formatta dışarda tekrar kurdu ve iktidara kırmızı kart, CHP’ye ise yeni bir şans tanıdı. 

 

Halkın bu uyarısını dikkate almayan, halktan kopuk iktidar eski pradikmaları sürdürerek, tüm geçmiş seçimlerde yaptığı gibi hokkabazlık ve hile ile kaybettiği birçok yerde belediyeleri ele geçirmeye çalışıyor. 

Çeşme’ye geri döner isek, Çeşme tüm İzmir ilçeleri içinde Urla’dan  sonra seçimlerde en başarılı ilçe konumunda. Chp Izmir genelinde çok başarılı bir şekilde 28 ilçeyi aldı. Ancak 2019 yerel seçimlerine kıyasla %10 hatta nüfus artışnı da göz önüne alırsak yüzde 15’e yakın bir oy kaybı sözkonusu. 

Çeşme’de ise farklı bir durum var, Lal DENİZLİ Çeşme’de hiçbir ittifak olmamasına rağmen oyları arttırdı.

Denizli Çeşme’de Aday gösterildiğinden beri, kendisine karşı saman altından çiddi saldırılar yapıldı, iftiralar atıldı. Bunu yapanlar sadece muhalefet kanadından değildi. Lal Denizli alttan alta yürütülen bu kirli topa girmedi, cevap vermedi, muhatap olmadı. 

Çeşme için kafasındaki vizyonları, projelerini öngörülerini düz bir mantık ve samimiyet ile halka anlattı. Yapamayacağı projeler, tutamayacağı sözler vermedi. Yani popülist bir seçim öncesi adaylık tavrından uzak durdu. 

 

Çeşme halkı bu gerçekçi, samimi ve yakın duruşu sahiplendi, en muhalif olanlar bile Denizli’yi bağırlarına bastılar ve oylarını ona verdiler, başkanlık koltuğuna oturttular. 

 

Esas zor dönem şimdi başlıyor. Halk büyük bir beklenti içinde. Yakında yazlıkçılar da intikal edince Çeşme’nin sürekli nüfusu 700-800 bin kişiye ulaşır. Hadi bakalım yeni başkan ne yapacak? Diye sabırsız bir beklenti içine girerler. Bu çerçevede bu genç başkanımızın elinde sihirli bir Çubuk yok ki, Çeşme’nin yıllarca birikmiş kanalizasyon, arıtma tesisleri, bozuk yolları, açık kanalları bir anda çözüme ulaştırsın. 

 

İlk aylarda sonu gelmeyen tebrik ziyaretleri, şahsi proje önerileri, kızıma-oğluma-kuzenime iş ver baskıları ile başkanlık zorlanacak. Başkanın yanındaki yetenekli ekibi ile bu zorlukların üzerinden geleceğine inancım tam. 

 

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI