Bugun...
SON DAKİKA

Yerel seçimde İzmir belirsizliği

 Tarih: 10-01-2024 19:37:00  -   Güncelleme: 10-01-2024 19:58:00
Dr. AHMET GÜLER

CHP Genel Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklamasını Ocak ayı sonuna bıraktı. Çok büyük bir taktiksel hata. Cepte keklik gibi gördükleri İzmir’in üzerine bu denli ayak oyunları İzmirliler de  çok ciddi rahatsızlık yaratıyor. 

 

İzmirlinin son 22 yıllık muhalif tutumu rejime karşı, ülkede ki demokrasiyi savunan bir tutumdur. İzmirli kaos ve cahillik içinde yaşayan 57 Müslüman ülkenin saflarına katılmak istemiyor. Barış, özgürlük ve demokrasi istiyor. Bu yüzden mevcut ceberrut rejimi desteklemiyor.

En çok vergiyi vermesine rağmen, devletin imkanlarından mahrum kalıyor ve üvey evlat muamelesi görüyor. 

 

CHP İzmirlinin  bu tutumunu “İzmir CHP’nin kalesi, odunu koysak seçilir” Şeklinde tanımlıyor. Yanlış ve İzmir ile ilgisi olmayanları İzmir’de aday yapıyor. Meclise İzmirli olmayan, İzmir ile alakasız vekilleri yolluyor. İlçe başkanlıklarında ki yanlış aday seçimlerinin sıkıntısını Urla’da, Menemen’de, Torbalı’da bizzat yaşadık. 

 

CHP’de değişim süreci başladı ama İzmir için eski paradigmalar değişmedi. Aday belirlemede sistem aynı kaldı. İstanbul müdahale ediyor, Güzelbahçe’yi mekan tutmuş Malatyalı bir milletvekilinin İzmir ve ilçelerine müdahale ettiği konuşuluyor. 

Aday yapmayın anladık ama mevcut belediye başkanınıza da, eski başkanlara da saygı ile yaklaşın. Bu insanlar ağır koşullarda İzmir’e hizmet ettiler. 

 

CHP İzmir konusunda şapkasını önüne koyup düşünmeli.

İzmir için İzmirlilerle, İzmir’in CHP’nin İzmirli duayenleri ile birlikte çok acele karar vermeli..

 

İzmir elden giderse, Türkiye elden gider. 

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI