Bugun...
SON DAKİKA

LAL DENİZLİ’YE AÇIK MEKTUP

 Tarih: 04-02-2024 12:57:00
ENGİN ÖNEN

 

Ben bunu Çeşmeli olarak yazıyorum ve kendimde bu hakkı görüyorum. Çeşmeliyim derken, bir tarafım İsmail Obasına/Çeşmeköy gider, bir tarafım Alacaat ve Germiyan. Anne tarafımdan ise, Balkan göçmeni yani Muhacir. Bunların eskiden pek fazla önemi yoktu benim için ama son dönemlerde Çeşmeyi daha çok sevmeme neden oluyor doğrusu.

Biraz yaş ilerlediği için olabilir bu, biraz da Çeşme tehdit altında olduğu için. Hatta epeyce de harap edildiği için daha bir düşkün oldum memleketime.

Çeşmeli olmak tabi ki, yılla ölçülecek bir şey değil. Doğum yeri Çeşmeli olmayan ama Çeşmeyi seven ve onu korumak için gayret eden herkes benim hemşerimdir.

Size bazı samimi sorular sormak istiyorum. Bu sorulara verilen cevaplar bana Çeşme’nin yeni dönemi hakkında fikirler verecek diye düşünüyorum da ondan.

Siz Çeşme Belediye Başkanı olduğunuzda;

*Bu kentin bina olmayan her yerini boş alan olarak mı göreceksiniz?

*Çeşme’yi marka kent yapmaya ve her alanı ticarileştirmeye mi çalışacaksınız yoksa kimlikli bir kent hedefinde mi olacaksınız?

*Sermaye ve Sarayın göz diktiği alanların imara açılmasına yardımcı mı olacaksınız yoksa bazı bölgelerin mera, tarihi veya doğal değerlerin korunmasından yana mı tavır alacaksınız?

*Alaçatı gelişti biliyorsunuz ama yerli halkı dışlayarak ve lümpen bir sermaye pazarına dönerek. Meydanı kafeterya, eski Belediye binası otel ve yolları da restoran oldu. Ücretsiz olarak var olabileceğiniz tek yer eski kilise bahçesi. Siz kentsel gelişmeyi sadece işletme alanlarının çoğalması olarak mı göreceksiniz yoksa kamusal alanları koruyan ve geliştiren bir belediyecilik mi yapacaksınız?

*Belediye başkanı olduğunuzda parti ilçe örgütünü, kent konseyini, belediye meclisini tek başına belirleyip tek adam mı olacaksınız yoksa iktidarı tabana yayan katılımcı bir anlayışta mı olacaksınız?

*Beni destekleyenler ve iktidarıma yalakalık yapanlar ve beni eleştirenler diye ayrım yapıp, bazılarını tehdit edecek misiniz? Gece gündüz sosyal medya takibi yapıp insanlar hakkında ayrımcılık yapacak mısınız?

*Parti içinde benden ve benden olmayan ayrımı yapıp, parti içi ayrımcılık yapacak mısınız sizde?

*Sürekli konser ve gösteri yapıp, bunlara belediye bütçesinden siz de çeşitli ajanslara yüklü faturalar ödeyecek misiniz? Gazeteci ve tv programcılarını aylığa bağlayıp, sürekli reklamınızı yaptıracak mısınız?

*Şehrin sokaklarını sürekli kendi posterlerinizle donatacak mısınız?

*İhtiyaç olmadığı halde belediye şirketlerine yandaş kişileri personel olarak alacak mısınız?

*Belediye şirketlerindeki Çeşmeli yöneticileri çıkarıp, İzmir’den arkadaşlarınızı yönetici olarak İTHAL edecek misiniz?

*Bazı milletvekillerinin yakınlarını Belediye bürokrasine İTHAL edecek misiniz?

NOT: Sorularım bir hayli fazla aslında. Onları başka bir mektupta sorayım. Vaktiniz azdır, bakalım bunları bile okuma fırsatınız olacak mı?

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI