Bugun...
SON DAKİKA

SEÇİME GİDERKEN

 Tarih: 25-06-2023 22:52:00
ÖMER ÖNAL

1974 yılında askerliğimi bitirmiş, Alaçatı’da terzilik mesleğimi icra etmek için arkadaşım olan Emin Özen ile birlikte ortak dükkânımızı açmıştık. 2 ay sonra Kıbrıs Barış Harekâtı başladı ve işlerimiz çok iyi değildi. Barış harekâtından sonra işlerimiz açıldı. Dükkânımıza sağcısı solcusu geliyor siyaset pek konuşmuyorduk. “Birgün arkadaşım; “Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme Gençlik Kolları yönetimine girmek istiyorum” dedi. “Ben arkadaşıma boş ver siyasete girmeyelim, bak işlerimiz güzel particilik yapıyorlar diye bize gönül koyarlar ve bize gelmezler” dedim.

 

1976 yılında Alaçatı Belediye Başkanı olan rahmetli Lütfü Koparal görevden alınmış ve ara seçimler yapılıyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi adayı Abdurrahman Keskin idi. Abdurrahman Ağabey çocukluğumun yaşandığı evimizin karşı komşumuzdu. Memleketini seven ve iyi bir belediye başkanlığı yapabilecek bir kişiydi. Siyasete ben de o gün katılmış oldum. Gün bu gündür siyaseti çok sevdim. Bir insan siyaseti neden yapar? Memleketine hizmet etmek için.

 

 Bin dokuz yüz seksen yılında ihtilal oldu. Abdurrahman Ağabey seksen ihtilalinde çok ağır bedeller ödedi. 1984 yılına kadar Abdurrahman Ağabey’den siyaseti öğrenmiştim biraz. Önceki yıllarda terzi dükkânımıza üniversite öğrencisi gençler gelir, onlarla ülke ve beldemiz hakkında siyasi sorunları birlikte tartışırdık. Genç kardeşlerimizden de çok öğrendiklerimiz oldu. Bu bilgilerle Alaçatı’da Sosyal Demokrat Halkçı Partisi Belde Başkanlığına seçilmiştim. İzmir’de ilk açılan belde Başkanlığı unvanını almış olduk. Belde binamızın açılışına İzmir İl Başkanı olan Rahmetli Şeref Bakşık, İl yönetim kurulu üyeleri, Çeşme İlçe Başkanımız Sayın Faik Tütüncüoğlu, Çeşme Yönetim Kurulu üyeleri Alaçatı, Çeşme partili üyeleri, sempati duyan arkadaşlarımızın katılımıyla Belde binamızın açılışını yaptık.

 

Alaçatı’da önceki dönemlerde emeği geçmiş her belediye başkanının onlarca akıllarda kalan eserleri vardır. Yine Çeşme’de önceki Belediye Başkanlarının yapmış olduğu eserlerini onlarcası sayabiliriz. Bugünlere kadar Belediye Başkanları partilisiyle veya halkla karşı karşıya gelmemiştir. En azından bunca yıllık partiliyim ben duymadım.

 

22 Haziran Perşembe günü bir internet televizyonunda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Sayın Ekrem Oran kırk beş yıldır topan banyosunun atıl olduğu binayı tekrar restore edip kullanılır hale getirmesini bir marifet sayan arkadaşımız diğer belediye başkanlarımızı yok sayması talihsiz bir beyanat olmuştur. Keşke yakınında Çeşme siyasetine hakim bir ekibi olsa da kendisine anlatsa… 

Umarım yaptığı gafı fark eder de eski başkanlardan bir özür diler...

Kalın sağlıcakla…

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI