Bugun...
SON DAKİKA

AZİZ NESİN

 Tarih: 05-07-2023 00:31:00
ÖMER ÖNAL

Aziz Nesin ile Telefon konuşmamızda birlikte Alaçatı’da imza günü düzenledik.5 Temmuz 1995 saat 18.00-21.00 olarak. Aziz Nesin 4 Temmuz’da Alaçatı’ya geldi. Kendisini önce Dost Kitabevi’ne getirdim. O gün hava sıcaklığı 40 derecenin üstündeydi. Dükkânda çok az kalarak “Ömer beni otele bırak biraz denize girmek istiyorum” dedi. Çiftlikte bulunan  Cardia Otel’e vardık. Otelin lobisinde birkaç dakika sohbet ettik. Çeşme ve Alaçatı’yı biraz kendisine anlatma fırsatım oldu. Aziz Bey Alaçatı’yı çok sevdiğini belirterek, “İki gün imza günü yapalım” dedi. Tabii ki ben çok sevinmiştim. Aziz Bey’in Alaçatı’da iki gün kalmasına...

 Ertesi gün 5 Temmuz. Aziz Nesin’i otelinden almaya gittim. Otelin lobisinde beni bekliyordu. “Hazırsanız gidebiliriz” dedim. “Ben hazırım dedi Aziz Nesin okuru fazla bekletmeyelim” Beraber Kartal marka arabamla Alaçatı’ya geldik. Saat 18.00 olmasına rağmen hava yine çok sıcaktı. Aziz Bey’i Cumhuriyet Meydanındaki biber ağacının koyu gölgesinde masasını hazırlamıştım. Çeşme, Alaçatı ve İzmir’den gelen okurlar Cumhuriyet Meydanı’nı doldurmuşlardı. Okurları masasının önünde uzun kuyruk oluşturmuştu. Aziz Nesin’i, alkışlarla masasına aldık ve imza günümüz başlamıştı. Saat 21.00’de ben Aziz Nesin’in yanına gittim. “Hocam çok yoruldunuz, kitap satışını durduralım” dedim. Aziz Hoca bana “Yok yok! Siz devam edin. Para kazanmaya bak, ben devam ederim” dedi. Ben öyle söylemesine rağmen kitap satışını durdurdum ve kitap imzalatmak isteyen arkadaşlarıma “Merak etmeyin Aziz Bey yarın da imza gününe devam edecek” dedim.  Çok sayıda okur ertesi güne kalmıştı kitaplarını imzalatmak için.

 Aziz Nesin’i 5 Temmuz 1995 günü, yani imzadan 3 saat sonra 23.20 de kaybettik. Tam 28yıl geçti. Ben her yıl Dost Kitabevi olarak Aziz Nesin’i ölüm yıldönümünde rahmet şükranla anıyoruz. 

 

“UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI