Bugun...
SON DAKİKA

ÇEŞME’DE REKLAMLAR GÜZEL DE İÇİ BOŞ

 Tarih: 17-01-2024 22:38:00  -   Güncelleme: 17-01-2024 22:40:00
SELMA ARTAR

Geçenlerde ülkenin son bir yılını yazmıştım ama fırsat bulup Çeşme’ninkini yazamamıştım, malum yerel seçimlere çok az süre kalmışken Çeşme’nin son beş yılının nasıl geçtiğini ve nasıl yönetildiğini yazmak istedim. 

 

Bakalım bakalım Çeşme’ye son beş yılda neler olmuş, neler değişmiş…

Şimdiki belediye başkanı M. Ekrem Oran, başkanlık koltuğuna oturmadan önce sanırsınız sevgi pıtırcığı…

Sevgilim Çeşme, Sevgilim Doğa, Sevdamız Çeşme, Çeşme Ailem, sevgi kazanacak, emek, doğa, deniz, ortak akıl falan filan…

Bu sevgi pıtırcığı başkanımız İYi Parti ve DEM (O zaman ki adı HDP) desteğini alarak Çeşme’de  % 53.72 ile  Çeşme Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. 

Oturdu ama oturduğu gibi de sevgi pıtırcıcığı başkan gitti adeta küçük dağları ben yarattım, Çeşme benden sorulur, benden habersiz kuş uçmaz, gag diyene zabıta, guk diyene ceza kesen kibir abidesi bir başkan geldi.

 

Göreve gelir gelmez ilk yaptığı icraat  - belediye başkanı oldum rozetimi çıkarttım lafını unuttuğundan mı bilmiyorum- önceki dönem CHP belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu’nu ve bir kaç partiliyi partiden attırmak oldu, yetmedi yine önceki dönem CHP belediye başkanı Muhittin Dalgıç’a yakın olan ve sanırım kendisine yalakalık yapmayan belediye emekçilerinin ekmeğiyle oynamak oldu  atabildiğini attı, atamadığını da oraya buraya sürdü… 

Hizmetleri ile ilgili yapılan  her eleştiriyi kişiliğine saldırı olarak gördü kimini engelledi, kiminin yorumunu sildi, kimini de gecenin bir yarısı arayarak ya da aratarak tehditle yorum  ve beğeni kaldırttı! Şaka bir tarafa bu yüzden ekmeğiyle oynanan bir sürü insan var Çeşme’de… 

Eee ne de olsa sevgi kazandı!

 

Gelelim vaadlerine ve yaptığı hizmetlere; meydan projesi hani şu en çok övündüğü ama gerçek mimarının Muhittin Dalgıç olduğu projeye.

Projeye, ilk kepçeyi yine kendisine muhalif olduğunu düşündüğü Dilşat Arınç’ın kafesine vurarak başladı. Her şey çok güzeldi lakin  UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Çeşme Kalesi'nin önüne  4 adet büfe konduruncaya kadar. Çeşmeliler belki ilk defa Çeşme ile ilgili bir şey için bu kadar direnç gösterdi ve büfeleri istemedi, karşı çıktı, yetkili makamlara şikayet ettiler, karşı çıkanlar tarafından bu konuyla ilgili çok sert yazılar yazıldı. 

Siz misiniz karşı çıkanlar!

Bizim sevgi pıtırcığı başkanımızın - arkasında medya patronu bir abisi de olduğu için - büfelerin önüne getirmediği  gazeteci kalmadı. Her gün ayrı bir kanalda ayrı bir beyanat. Sonuç ne oldu derseniz, Çeşme halkının tepkisine rağmen o sevimsiz 4 büfe oraya yapıldı. 

Bir de seyir terasımız var onu da unutmayalım çoook önemli bir icraat.

Diğer  vaatlerine gelince “ ÇEŞME'DE

ULAŞIM SORUNU TARİH OLACAK!Mahallelerimizi toplu ulaşımla birbirine

bağlayarak, Çesme de ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağız denmişti. 

Bu vaadi gerçekten de  tarih oldu…

İzmir - Çeşme arasındaki ve Çeşme’nin mahalleleri arasındaki ulaşım sorunu devam ediyor. Sunulan hizmet ve fiyat kalitesi de ona keza.

 

Geçelim bir diğer vaadine “SOSYAL KONUT PROJESi BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK, Sosyal Konutlarımız Tek Kattan İki Kata Çıkacak! 1.100 adet sosyal konut projemiz Çeşmeli vatandaşlarımıza armağan olsun.” denmişti. 

En son başvurular alınmıştı, sonra bu projenin akıbetini gören, bilen duyan var mı bilmiyorum. Belediye meclisinde alkışlarla tarihi karar almışlardı halbuki. 

 

Diğer bir vaadi “PAZAR YERİ

DERDİNE  SON!

Çeşme’mize ve Alaçatı’mıza , modern mimaride, yazları açık, kışları  ise kapalı, birer tane pazar yeri  yapacağız.

Pazarcı esnafımızın  ve

hemşehrilerimizin çilesi bitecek!

Ne işimizi ne alışverişimizi 

hava şartlarına bırakmayacağız!” denmişti. 

Ne hikmetse bir türlü bitmek bilmeyen Reisdere pazarı var arada müteahhitlerinin kaçtığı, diğeri de Alaçatı da değil Çiftlikköy’de!

 

Bitmedi vaad çok “ESNAF ODAMIZLA iŞ BiRLiĞİ İÇiNDE BEKLENEN SANAYİ

SiTEMİZİ  YAPACAĞIZ!  Çeşme ve Alaçatı’nın gelişimine ayak uyduracak,

kendi arıtma sistemini içinde barındıran, çevre dostu, modern donanımlı bir sanayi sitesi bölgemiz açısından

zorunluluktur. Biz kuracağız.” denmişti.

Bu vaadini de sanırım yetiştiremedi. 

 

Bir diğer vaadine geliyorum “BELEDİYEYİ 

VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GETİRİYORUZ!

Nüfus olarak yoğun mahallelerimize belediye hizmet noktalarımızı açacağız.

Belediye hizmet binamıza uzak mahallelerimizde, vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlemlerini,

hızlıca yapmalarını sağlayacağız.” denmişti 

Belediyeyi, hizmet noktasını bilmem ama Başkanını eleştirdiğinizde bütün belediye çalışanları ayağınıza geliyor bu doğru hele de esnafsanız ceza konusunda oldukça cömertler.

 

Geçiyorum diğer vaadlerine  “ ILICA'MIZ ESKİ  İHTİŞAMLI GÜNLERİNE GERİ DÖNECEK!”, 

“ YAŞLI BAKIM & HUZUR EVİ

BÜYÜKLERIMIZ İKİNCİ BAHARINI YAŞAYACAK!”

 

“ÇOCUKLARIMIZI

EĞİTİMDE

DESTEKLEYECEĞİZ 

6. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm gençlerimize  LGS ve LYS sınavlarına destek kurslarımızı Etüt Merkezlerimizde Ücretsiz Vereceğiz.”denmişti.

Böyle bir etüt merkezi olmadığı gibi Çeşmelilerin en eski okulu 16 Eylül İlkokulu’nun belediye yüzünden bir türlü yapılamadığını ve Çeşmeli çocukların bu yüzden aynı okulda üst üste ders yapmak zorunda kaldığını, sanırım herkes biliyor.

 

“12 AY YAŞAYAN ÇEŞME”

“ÇEŞMEYİ HİÇ KİMSEYE HAM YAPTIRMAM” denmişti 

Çeşme’de 16 bin hektarlık alanda yapılacak olan ve hakkında  174 sayfalık kamu yararının olmadığını anlatan bilirkişi raporuna rağmen ‘Çeşme Projesi’nde’ net bir tavır sergileyemediği gibi bu projeye karşı çıkan herkese vatan haini dedi. 

 

Alaçatı Port Projesi’nde ham yapılan bir dönüm alan var mesela, bir de  burada buharlaşan milyon eurolar var, belediye tarafından hesabı sorulmadığı gibi bu konuyla ilgili hiçbir açıklama dahi yapılmadı.

 

Germiyan, Reisdere, Ovacık ve çoğu yerde kaçak inşaatlar aldı başını gitti hesap soran yok. Çeşme’nin en güzel Sakız Adası manzarasının bulunduğu Ayasaranda koyu resmen lüks inşaatlardan ve rezidanslardan şantiye alanına döndü, yürüyüş yapabileceğiniz yol bile yok artık. 

 

Yine başkanlık koltuğuna oturmadan  önce ortak akıl, demokrasi vs vurgusu yapan sevgi pıtırcığı başkanımız Çeşme’de Kent Konseyi’ni lav ettiği gibi nerede bir STK seçimi var  oradaydı…

Ya dizayn eder ya karşısına rakip aday çıkarır, böl parçala yönet hesabı kimine havuç  kimine sopa…

 

Sonuç olarak geçen 5 yıl içerisinde Çeşme’de elle tutulur gözle görülür bir şey olmadığı ve pek çok vaadini gerçekleştiremediği gibi 2024 yılında Çeşme’de insanlar b….. larını ceplerinden para vererek vidanjörle çektiriyorlar. 

Yolların çoğu köstebek yuvası, dere kenarları ve kanalizasyonların olduğu yerler kokudan geçilmiyor, yazın sivrisinekten balkonda oturulmuyor. 

 

Özetle, Ekrem Oran’ın kişisel egosu ve kibiri yüzünden Çeşmeliler artık sosyal medya hesapları üzerinden, acaba belediye başkanından telefon mu gelir diye beğen ya da yorum yapamıyor.

 

Bizim sevgi pıtırcığı başkan da  hala reklam peşinde yok şu STK benimle yok şu muhtar benimle diye…

 

CHP Genel Merkezi’ne ve Özgür Özel’e şunu söylemek istiyorum, ‘Çeşme’de reklamlar güzel de içi boş’

Alın bunu buradan!

 

 

 

 

 

 

 

 

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI